- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de vinete cu maioneza este foarte gustoasa, aromata si indragita, pe care trebuie sa o incercati si dvs.
Ingrediente
- 1 cartof fiert
- 150 ml ulei
- sare
- 1 lingura cu mustar
- 4-5 vinete
- 1 ceapa
- 1 rosie mare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Coci vinetele, le cureti de coaja si de seminte, le lasi la scurs 2-3 ore. Partea alba si carnoasa o toci cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta o amesteci cu ceapa tocata marunt.
- Din cartoful fiert faramitat, amestecat cu mustar si putina sare faci o maioneza, punand uleiul cate putin.
- Rastorni maioneza peste vinete, omogenizezi si servesti fara a tine la frigider.
- Decorezi salata cu felii subtiri de rosie, apoi o servesti cu paine proaspata.