Salata cu branza Roquefort si pere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu branza Roquefort si pere trebuie sa o incercat pentru ca este foarte buna si gustoasa, numai buna la aperitiv.

Ingrediente

    • 1 salata verde
    • 3 pere curatate si taiate bucati
    • 150 gr branza Roquefort maruntita
    • 1 avocado
    • 2 fire ceapa verde tocata marunt
    • 50 gr zahar tos alb
    • 100 gr nuci
    • 70 ml ulei de masline
    • 3 linguri otet din vin rosu
    • 2 lingurite mustar
    • 1 catel de usturoi tocat marunt
    • 1/2 lingurita sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie la foc mediu puenti zaharul la topit, apoi adaugati nucile. Lasati pe foc tigaia, amestecand usor pana cand zaharul s-a topit complet iar nucile s-au caramelizat. Turnati amestecul de nuci si zahar pe o hartie cerata si lasati sa se raceasca, abia cand sunt reci rupeti bucati.
  2. Pentru dressing amestecati bine intr-un castron uleiul cu otetul, apoi adaugati zaharul, mustarul, usturoiul tocat, sarea si piperul.
  3. In castronul de servit asezati un strat de salata verde spalata si rupta bucati, apoi un strat de pere, branza, cubulete de avocado si ceapa verde. Turnati sosul peste salata, presarati nucile caramelizate, apoi serviti.

Recomandari

Salate