- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de sfecla rosie este o salata delicioasa, dietetica al carui gust il poti imbunatati adaugand cuisoare, hrean, marar uscat, usturoi sau cimbrisor.
Ingrediente
- 3 sfecle rosii
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 1 cutie mica de mazare
- frunze de arpagic
- 1 lingurita cu mustar
- zeama de lamaie
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala sfecle in coaja, stege-le cu un prosop de hartie, apoi taie-le in bucati. Presara pe fiecare bucata putina sare, impacheteaza-le in hartie de copt si baga-le in cuptor vreo 30-45 de minute. Scoate sfeclele din cuptor, desfa-le de hartie, lasa-le sa se raceasca, apoi curata-le de coaja.
- intre timp, pune apa la fiert cu putina sare. Ininate sa dea in clocot, adauga cartofii si morcovii intregi, si lasa-i sa fiarba 20-25 de minute, dupa care scurge-i de apa si lasa-i sa se raceasca. Taie in cubulete sfecla, morcovii si cartofii (dupa ce s-au racit) si pune toate legumele taiate intr-un castron.
- Scurge mazarea, iar ceapa toac-o marunt, si pune-le in castronul cu legume taiate.
- Separat, prepara un sos din 3 linguri cu ulei, sare si piper dupa gust, adauga cateva picaturi de lamaie, apoi toarna sosul peste salata de legume.
- Baga salata la frigider si las-o cam 30 de minute ca aromele sa se intrepatrunda, apoi serveste-o asezonata cu frunze de arpagic.