Salata cu fasole verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu fasole verde este o salata aperitiv delicioasa, plina de vitamine, acre poate inlocui chiar si un fel principal. daca doriti puteti adauga ardei gras sau porumb dulce.

Ingrediente

    • 400 gr fasole verde
    • 150 gr cascaval
    • 6 rosii
    • 200 gr castraveti
    • 100 gr branza
    • 2 morcovi

    PENTRU SOS:

    • 1 galbenus fiert
    • 1 galbenus crud
    • 70 gr smantana
    • 150 ml ulei
    • 4 lingurei suc de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata fasolea, rupe-o in doua sau trei bucati, apoi pune-o la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-a fiert scurge-o, rastoarn-o intr-un castron si las-o sa se raceasca.
  2. Adauga cascavalul,  branza castravetii, morcovii si rosiile, taiate cubulete, presarand peste ele putina sare.
  3. Pentru sos amesteca energic galbenusul crud cu cel fiert, adaugand treptat uleiul, sucul de lamaie si smantana, amestecand pana se obtine o maioneza cremoasa.
  4. Inainte de servire, pune sosul peste legume si amesteca usor. Repartizeaza in pahare si pastreaza-le la rece pana in momentul servirii.

Recomandari

Salate