- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu fasole verde este o salata aperitiv delicioasa, plina de vitamine, acre poate inlocui chiar si un fel principal. daca doriti puteti adauga ardei gras sau porumb dulce.
Ingrediente
- 400 gr fasole verde
- 150 gr cascaval
- 6 rosii
- 200 gr castraveti
- 100 gr branza
- 2 morcovi
PENTRU SOS:
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- 70 gr smantana
- 150 ml ulei
- 4 lingurei suc de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata fasolea, rupe-o in doua sau trei bucati, apoi pune-o la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-a fiert scurge-o, rastoarn-o intr-un castron si las-o sa se raceasca.
- Adauga cascavalul, branza castravetii, morcovii si rosiile, taiate cubulete, presarand peste ele putina sare.
- Pentru sos amesteca energic galbenusul crud cu cel fiert, adaugand treptat uleiul, sucul de lamaie si smantana, amestecand pana se obtine o maioneza cremoasa.
- Inainte de servire, pune sosul peste legume si amesteca usor. Repartizeaza in pahare si pastreaza-le la rece pana in momentul servirii.