- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu pui si ciuperci este o salata delicioasa, dietetica la care mai poti adauga si alte ingrediente precum porumb din conserva, castraveti in otet sau oua fierte.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 1 telina
- 400 gr carne de pui
- 3 morcovi
- 3 linguri ulei de masline
- sare
PENTRU SOS:
- 150 gr smantana groasa
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri otet slab
- 1 lingura ulei de masline
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata ciupercile, spala-le, apoi sterge-le cu hartie de bucatarie, dupa acre pune-le pe gratarul incins si uns cu ulei.
- Cand ciupercile sunt gata, ia-le de pe gratar si rumeneste carnea de pui condimentata cu sare si piper.Daca doriti carnea poate fi fiarta nu prajita.
- Intr-un vas incapatro, amesteca carnea de pui rupta fasii si ciupercile taiate felii. Adauga morcovii si telina date pe razatoarea mare. Pune putina sare, putin ulei si amesteca.
- Separat, amesteca smantana cu uleiul, otetul, zeama de lamaie, putina sare si piper macinat. Toarna sosul peste salata si amesteca.
- Salata bag-o la frigider cel putin 30 de minute, ca sa se combine aromele, apoi o poti servi.