Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi este o salata delicioasa, care se serveste mai ales cu feliute de paine prajita.

Ingrediente

    • dovlecei mai mari  de 30 cm lungime
    • maioneza
    • 3 catei de usturoi
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita Delikat

Instructiuni de preparare

  1. Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru 15 minute intr-o oala cu apa clocotita  si o lingurita cu Delikat.
  2. Dupa cele 15 minute, se strecoare si se lasa  la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza, se adauga cateii de usturoi facuti mujdei cu 1 lingurita rasa de sare si se amesteca bine.
  3. Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru 2-3 ore, apoi se poate servi.

Recomandari

Salate