- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi este o salata delicioasa, care se serveste mai ales cu feliute de paine prajita.
Ingrediente
- dovlecei mai mari de 30 cm lungime
- maioneza
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita Delikat
Instructiuni de preparare
- Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru 15 minute intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita cu Delikat.
- Dupa cele 15 minute, se strecoare si se lasa la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza, se adauga cateii de usturoi facuti mujdei cu 1 lingurita rasa de sare si se amesteca bine.
- Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru 2-3 ore, apoi se poate servi.