Salata cu morun

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu morun este un preparat delicat si aromat de vara, cu un gust foarte intens si aromat.

Ingrediente

    • 500 gr fileu de morun
    • 1 avocado
    • 1 castravete verde
    • 12-15 masline negre
    • 1 lamaie
    • 4 linguri cu ulei de masline
    • 2 laptuci mijlocii (salata verde)
    • 200 gr bob decorticat
    • 3 crengute de coriandru
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Lasati fileurile de morun la desarat (daca nu sunt proaspete) cateva ore. Schimbati apa de doua ori. Scoateti fileurile din apa, asezati-le in cratita mica, acoperiti cu apa rece, puneti cratita pe foc. Cand da in clocot, lasati focul mic.
  2. Scoateti fileurile dupa 10 minute de fierbere, lasati-le in sita sa se scurga.
  3. Scoateti din conserva bobul (daca aveti leguma proaspata, fierbeti-o 3/4 ora la foc potrivit), curatati de coaja fiecare bob si lasati sa fiarba 3-5 minute, raciti leguma, puneti bobul in castron adanc si amestecati cu felii subtiri de castravete si felii de masline.
  4. Curatati salatele frunza cu frunza, spalati frunzele si taiati-le fasii, apoi asezati-le in castron. Sarati si omogenizati. Adaugati fileurile de morun taiate felii si miezul de avocado stropit cu zeama de lamaie. Piperati, omogenizati, lasati la rece 1/2 ora.
  5. Serviti salata de morun cu felii de paine prajita si vin alb.

Recomandari

Salate