- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu morun este un preparat delicat si aromat de vara, cu un gust foarte intens si aromat.
Ingrediente
- 500 gr fileu de morun
- 1 avocado
- 1 castravete verde
- 12-15 masline negre
- 1 lamaie
- 4 linguri cu ulei de masline
- 2 laptuci mijlocii (salata verde)
- 200 gr bob decorticat
- 3 crengute de coriandru
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Lasati fileurile de morun la desarat (daca nu sunt proaspete) cateva ore. Schimbati apa de doua ori. Scoateti fileurile din apa, asezati-le in cratita mica, acoperiti cu apa rece, puneti cratita pe foc. Cand da in clocot, lasati focul mic.
- Scoateti fileurile dupa 10 minute de fierbere, lasati-le in sita sa se scurga.
- Scoateti din conserva bobul (daca aveti leguma proaspata, fierbeti-o 3/4 ora la foc potrivit), curatati de coaja fiecare bob si lasati sa fiarba 3-5 minute, raciti leguma, puneti bobul in castron adanc si amestecati cu felii subtiri de castravete si felii de masline.
- Curatati salatele frunza cu frunza, spalati frunzele si taiati-le fasii, apoi asezati-le in castron. Sarati si omogenizati. Adaugati fileurile de morun taiate felii si miezul de avocado stropit cu zeama de lamaie. Piperati, omogenizati, lasati la rece 1/2 ora.
- Serviti salata de morun cu felii de paine prajita si vin alb.