- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de telina cu maioneza este o salata delicioasa si foarte usor de preparat, la care puteti adauga dupa plac, mar ras, morcov ras, sau orice alta leguma radacinoasa.
Ingrediente
- 3 oua
- usturoi
- zeama de lamaie
- 1 legatura de marar
- 1 telina
- piper macinat
- 1 conopida
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud (la care se adauga zeama de lamaie).
- Intr-un castron se piseaza usturoi cu sare si apoi se adauga maioneza putin care putin, telina data prin razatoare, conopida taiata marunt, cat si albusurile de la ouale fierte tocate cubulete.
- La sfarsit se potriveste de sare, piper si se adauga o legatura de marar si se serveste ca apertiv, inainte de masa