- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata dobrogeana este o salata de vara, racoritoare, energizanta si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 4 rosii frumoase
- 150 gr maioneza
- 2 ardei grasi
- 100 gr telemea de oi
- 3 castraveti potriviti
- 1 salata verde
- 1 ceapa
- sare
- zeama de la 1 lamaie
- tarhon
- cimbru
- masline
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron.Castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa.Rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se taie ca fideaua. Se amesteca totul si se lasa la rece pina la servire.
- Pentru prepararea sosului ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana pana se obtine un sos cremos care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga vinul, zeama de lamaie, sarea, cimbru si tarhonul. Cand sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate.
- Inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea rasa.