- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole verde proaspata sau din conserva este o salata de post plina de vitamine si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 conserva de fasole sau 500 gr fasole proaspata
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri cu mustar
- patrunjel tocat
- 1 lingura cu bulion
- 1/2 lamaie
- 1 leguma proaspata (gulie, ardei gras, rosie)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata fasolea proaspata de varfuri si codite, se spala in 2-3 ape caldute si se pune la fiert in apa care clocoteste.
- Dupa 30 de minute se scoate, se scurge, se trece in castron si se amesteca uniform cu un sos obtinut din: usturoi pisat, amestecat cu mustar, bulion, sare si patrunjel tocat.
- Amestecul se subtiaza cu zeama de la 1/2 lamaie si se toarna peste fasole. Se omogenizeaza, se decoreaza cu felii de legume proaspete si se serveste cu paine de casa.