- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cartofi cu peste conservat in otet este o salata delicioasa de vara, aromata si plina de vitamine.
Ingrediente
- 150 gr peste conservat in otet (sau afumat)
- 4 cartofi fierti in coaja
- 1 mar
- usturoi
- masline
- marar tocat
- 3 linguri cu ulei de salata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Se curata cartofii de coaja cat sunt calzi, se taie felii subtiri, care se stropesc cu ulei.
- Se curata pestele de oase, se taie felii subtiri, se amesteca incet cu felii subtiri de mar (fara coaja) si usturoi tocat.
- Amestecul se pune peste cartofi, se adauga maslinele fara samburi si se omogenizeaza, folosind o furculita din inox. Se pune uleiul si putin otet in care a stat pestele. Peste acest amestec se presara verdeata tocata (de preferinta marar).
- Salatiera se orneaza cu frunze de salata verde (sau de bob, sau de papadie), se pune salata de cartofi, apoi se asaza la rece pentru 1 ora, dupa care se serveste cu paine proaspata, langa vin alb demisec.