- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata din icre de crap trebuie sa o incercati mai ales rece deoarece este apetisanta si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 50 gr icre de crap
- 150 ml ulei
- 1/2 lamaie
- 1/2 ceapa
- 1 lingura de gris
- masline
Instructiuni de preparare
- Icrele se pun la desarat sau se lasa cateva ore cu sare, in cazul in care sunt nesarate.
- Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
- Se pun icrele intr-un castron adanc, se amesteca incet cu grisul bine scurs si se adauga ulei treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn. Cand uleiul s-a incorporat bine, se toaca ceapa marunt, se acopera cinci minute cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce bine, dupa care se pune peste icre.
- Se adauga si zeama de la jumatate de lamaie, se mai freaca putin si se asaza icrele pe un platou. Se orneaza cu jumatati de masline sau cu felii subtiri de lamaie si se servesc in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta.