- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cartofi este o salata aperitiv racoritoare, perfecta in zilele de vara.
Ingrediente
- 5 cartofi
- 3 oua
- 100 gr telina tocata marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- 100 ml zeama de lamaie
- 1/4 lingurita sare de usturoi
- 1/4 lingurita sare de telina
- 1 lingurita mustar
- piper negru macinat
- 70 gr maioneza
Instructiuni de preparare
- Puneti la fiert o oala cu apa si sare si, cand incepe sa clocoteasca adaugati cartofii spalati si lasati-i sa fiarba pana se inmoaie, dar totusi sa ramana fermi, in medie 15 minute. Cand cartofii sunt fierti scurgeti-i de apa, lasati-i sa se raceasca, apoi curatati-i de coaja si taiati-i cubulete.
- Separat, puneti ouale la fiert in apa cu sare si dupa 7 minute de fiert scurgeti-le de apa, si lasati-le sa se raceasca. Curatati ouale de coaja, taiati-le felii si puneti peste cartofi.
- In castronul cu cartofii si ouale adaugati telina, ceapa, zeama de lamaie, sarea de usturoi, sarea de telina, mustarul, piperul macinat si maioneza. Amestecati bine ca sa se omogenizeze, apoi bagati salata la frigider pentru 2 ore, inainte de a servi.