- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata belgiana este o salata delicioasa si usora, perfecta atat in curele de slabire cat si atunci cand doriti o salata cu gust diferit.
Ingrediente
- 250 gr andive
- 2 teline
- 4 linguri maioneza
- 2 pere
- un varf cutit boia de ardei dulce
- sare
PENTRU MAIONEZA:
- 50 ml ulei
- 1 lingura cu varf de faina
- 150-200 ml apa calda
- 2 linguri mustar
- 10 linguri ulei
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita condiment vegetal
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 35 minute
- Cureti andivele si le tai in bucati de 1-2 cm. Cureti de coaja telinele si perele si le dai pe razatoarea cu gauri mari.
- Intr-o salatiera, asezi ingredientele in straturi: un strat de telina rasa presarata cu sare, unul de maioneza si, la urma, perele. Acoperi salata cu maioneza, amestecata cu boiaua de ardei dulce.
- Pregatesti maioneza asa:pui uleiul la incalzit, adaugi 1 lingura plina cu faina, apa calda si condimentul vegetal. Dupa ce s-a fiert compozitia, o lasi la racit, apoi o freci folosind mixerul sau lingura, daca nu ai mixer, incorporezi mustarul, uleiul si zeama de lamaie. Amesteci in continuare, pana la omogenizare.