Salata belgiana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata belgiana este o salata delicioasa si usora, perfecta atat in curele de slabire cat si atunci cand doriti o salata cu gust diferit.

Ingrediente

    • 250 gr andive
    • 2 teline
    • 4 linguri maioneza
    • 2 pere
    • un varf cutit boia de ardei dulce
    • sare

    PENTRU MAIONEZA:

    • 50 ml ulei
    • 1 lingura cu varf de faina
    • 150-200 ml apa calda
    • 2 linguri mustar
    • 10 linguri ulei
    • zeama de la 1 lamaie
    • 1 lingurita condiment vegetal

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 3 portii

Timp de preparare 35 minute

  1. Cureti andivele si le tai in bucati de 1-2 cm. Cureti de coaja telinele si perele si le dai pe razatoarea cu gauri mari.
  2. Intr-o salatiera, asezi ingredientele in straturi: un strat de telina rasa presarata cu sare, unul de maioneza si, la urma, perele. Acoperi salata cu maioneza, amestecata cu boiaua de ardei dulce.
  3. Pregatesti maioneza asa:pui uleiul la incalzit, adaugi 1 lingura plina cu faina, apa calda si condimentul vegetal. Dupa ce s-a fiert compozitia, o lasi la racit, apoi o freci folosind mixerul sau lingura, daca nu ai mixer, incorporezi mustarul, uleiul si zeama de lamaie. Amesteci in continuare, pana la omogenizare.

Recomandari

Salate