Salata de pui cu mar si sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de pui cu mar si sos alb este o salata dietetica, delicioasa, pe care o puteti servi oricand si oriunde fiind delicioasa si foarte satioasa.

Ingrediente

    • 400 gr piept de pui
    • 2 morcovi
    • 2 mere verzi
    • 2 mere rosii
    • 1 salata verde
    • sare de mare
    • piper macinat
    • 200 gr crutoane

    PENTRU SOS:

    • zeama de la o lamaie
    • 200 gr iaurt grecesc
    • 1 lingurita ulei de masline
    • 2 lingurite otet balsamic

Instructiuni de preparare

  1. Se spala pieptul de pui in apa clocotita, apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. cand se formeaza spuma se indeparteaza cu spumiera, apoi se adauga morcovii. Dupa ce au fiert, se scot intr-o sita si se lasa sa se raceasca.
  2. Se spala merele, se taie cubulete care se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-un bol. Se taie pieptul de pui si morcovii cubulete, care se ametseca cu merele. Salata verde se spala si se lasa la scurs intr-o sita.
  3. Separat, se pregateste sosul, amestecand otetul balsamic cu uleiul de masline, zeama de lamaie si iaurtul.
  4. Se toarna sosul peste ingredientele din bol si se adauga crutoanele. Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca legumele si se serveste asezata pe frunze de salata verde.

Recomandari

Salate