- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de pui cu mar si sos alb este o salata dietetica, delicioasa, pe care o puteti servi oricand si oriunde fiind delicioasa si foarte satioasa.
Ingrediente
- 400 gr piept de pui
- 2 morcovi
- 2 mere verzi
- 2 mere rosii
- 1 salata verde
- sare de mare
- piper macinat
- 200 gr crutoane
PENTRU SOS:
- zeama de la o lamaie
- 200 gr iaurt grecesc
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 lingurite otet balsamic
Instructiuni de preparare
- Se spala pieptul de pui in apa clocotita, apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. cand se formeaza spuma se indeparteaza cu spumiera, apoi se adauga morcovii. Dupa ce au fiert, se scot intr-o sita si se lasa sa se raceasca.
- Se spala merele, se taie cubulete care se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-un bol. Se taie pieptul de pui si morcovii cubulete, care se ametseca cu merele. Salata verde se spala si se lasa la scurs intr-o sita.
- Separat, se pregateste sosul, amestecand otetul balsamic cu uleiul de masline, zeama de lamaie si iaurtul.
- Se toarna sosul peste ingredientele din bol si se adauga crutoanele. Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca legumele si se serveste asezata pe frunze de salata verde.