Salata de oua

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de oua este o salata delicioasa, pe care o puteti servi atat ca aperitiv la masa principala cat si ca mic dejun delicios.

Ingrediente

    • 1 paine neagra tip bagheta
    • 150 gr cascaval
    • 1 ardei iute
    • 7 oua
    • 300 ml ulei
    • marar pentru decor
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune la fiert 6 oua si tine-le pe foc 10-12 minute, ca sa iasa tari. Dupa ce au fiert, pune un galbenus intr-un bol, iar pe celelalte lasa-le deoparte. Adauga un galbenus crud, sare si incorporeaza uleiul putin cate putin, amestecand energic.
  2. Adauga cascavalul taiat in cubulete si restul de galbenusuri zdrobite, si potriveste gustul de sare.
  3. Intre timp, taie bagheta in felii si frige-le in cuptor. Dupa ce s-au rumenit scoate-le si pune pe fiecare felie cate o lingura din compozitia de maioneza si cascaval.
  4. Pe fiecare felie asaza cate un sfert de ou fiert si decoreaza cu marar verde si rondele fine de ardei iute.

Recomandari

Salate