- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de oua este o salata delicioasa, pe care o puteti servi atat ca aperitiv la masa principala cat si ca mic dejun delicios.
Ingrediente
- 1 paine neagra tip bagheta
- 150 gr cascaval
- 1 ardei iute
- 7 oua
- 300 ml ulei
- marar pentru decor
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune la fiert 6 oua si tine-le pe foc 10-12 minute, ca sa iasa tari. Dupa ce au fiert, pune un galbenus intr-un bol, iar pe celelalte lasa-le deoparte. Adauga un galbenus crud, sare si incorporeaza uleiul putin cate putin, amestecand energic.
- Adauga cascavalul taiat in cubulete si restul de galbenusuri zdrobite, si potriveste gustul de sare.
- Intre timp, taie bagheta in felii si frige-le in cuptor. Dupa ce s-au rumenit scoate-le si pune pe fiecare felie cate o lingura din compozitia de maioneza si cascaval.
- Pe fiecare felie asaza cate un sfert de ou fiert si decoreaza cu marar verde si rondele fine de ardei iute.