- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cuscus cu menta este preparatul ideal pentru zilele de vara cand doriti sa va racoriti dar in acelasi timp aveti nevoie si de o masa copioasa care sa va energizeze pentru restul zilei.
Ingrediente
- 250 gr cus-cus
- 250 ml supa clara de legume
- 2 fire ceapa verde
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 1 lingura frunze de menta proaspata tocate
- 2 rosii galbene
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Asezi cus-cusul intr-o salatiera mare. torni peste el supa de legume clocotita, amesteci, apoi acoperi cu un capac si lasi sa stea 10 minute, pana cand lichidul se absoarbe complet.
- Dupa cele 10 minute amesteci cu o furculita pana se desfac boabele unele de altele, adaugi ceapa verde, patrunjelul si menta tocate foarte fin, dupa care amesteci.
- Separat amesteci uleiul, zama de lamaie, sare si piper, iar cu solutia obtinuta asezonezi salata.
- Asezi salata astfel preparata intr-un bol uns cu apa,presand putin, dupa acre rastorni cu grije pe un platou pentru a se pastra forma dorita. Decorezi salata si felii de rosii galbene curatate de seminte si se pielite, iar deasupra o grenguta de menta proaspata.Salata se serveste rece, dupa este tinuta in frigider 1 ora inainte de a fi formata.