- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va oferim un mod placut si usor de a pregati ardeii, sub forma de salata spaniola de ardei copti. Aceasta salata spaniola de ardei copti este colorata si deosebit de gustoasa, si poate fi servita ca fel principal sau alaturi de un alt fel de baza.
Ingrediente
- 4 cepe mari rosii
- 1 capatana de usturoi
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 ardei grasi verzi
- 4 rosii
PENTRU DRESSING:
- 5 linguri ulei de masline
- otet balsamic
- sare
- piper
- 1 lingura seminte de susan
Instructiuni de preparare
- Intr-o tava, pui la copt 4 cepe rosii, 1 capatana de usturoi, si ardeii grasi. Cand acestia sunt ccopti pe toate partile se iau din tava si se lasa sa se raceasca, dupa care cureti legumele de coaja.
- Se prepara un dressing din uleiul de masline, putina sare si piper, 1 lingura de otet balsamic si la sfarsit se adauga semintele de susan. Se amesteca, apoi se adauga peste dressing legumele coapte taiate fasii, adaugand la final cele 4 rosii taiate marunt.
- Poti servi salata rece dupa ce ai mai tinut-o 2 ore la frigider, sau o poti savura imediat ce ai preparat-o.