- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de orez este reteta unui pranz ideal in zilele de vara, avand vitamine cat sa va energizeze pentru restul zilei.Poate fi servita si ca aperitiv pe o frunza de salata verde sau poate fi o masa de sine statatoare.
Ingrediente
- 80 gr orez salbatic (de persoana)
- ulei de masline
- mozzarela sau telemea sau cas dulce
- mortadela
- masline
- mazare dulce
- 2 rosii
- 2 castraveciori
- ton maruntit
- 2 oua fierte tari
- sare
Instructiuni de preparare
- Fierbi orezul in apa cu sare, apoi il clatesti cu apa rece si dupa ce s-a scurs il pui intr-o salatiera. Adaugi tonul maruntit pe care il stropesti cu cateva picaturi de ulei de masline.
- Adaugi mozzarella, mortadela, maslinele, rosiile si ouale taiate cubulete. Castravetii ii cureti si ii tai rondele subtiri sau cuburi, apoi il adaugi in salatiera.
- Amesteci salata cu atentie sa nu sfarame, apoi o bagi la frigider pentru 15 minute dupa care se poate servi.