Salata de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de orez este reteta unui pranz ideal in zilele de vara, avand vitamine cat sa va energizeze pentru restul zilei.Poate fi servita si ca aperitiv pe o frunza de salata verde sau poate fi o masa de sine statatoare.

Ingrediente

    • 80 gr orez salbatic (de persoana)
    • ulei de masline
    • mozzarela sau telemea sau cas dulce
    • mortadela
    • masline
    • mazare dulce
    • 2 rosii
    • 2 castraveciori
    • ton maruntit
    • 2 oua fierte tari
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi orezul in apa cu sare, apoi il clatesti cu apa rece si dupa ce s-a scurs il pui intr-o salatiera. Adaugi tonul maruntit pe care il stropesti cu cateva picaturi de ulei de masline.
  2. Adaugi mozzarella, mortadela, maslinele, rosiile si ouale taiate cubulete. Castravetii ii cureti si ii tai rondele subtiri sau cuburi, apoi il adaugi in salatiera.
  3. Amesteci salata cu atentie sa nu sfarame, apoi o bagi la frigider pentru 15 minute dupa care se poate servi.

Recomandari

Salate