- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de peste pe care o propun este genul de salata care se poate servi atat ca aperitiv cat si ca simplu fel principal.Gustul este minunat iar aspectul va incanta pe toata lumea.
Ingrediente
- 4 lamai
- 300 gr file de cod
- 200 gr branza proaspata de vaci
- 2-3 linguri maioneza
- 1 castravete
- 1 cartof
- 1 ceapa
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Spala lamaile sub jet de apa calda, sterge-le, dupa care taie-le cate un capac. Sectioneaza usor partea de jos a lamailor pentru a avea stabilitate. Cu ajutorul unei lingurite scobeste miezul.
- Separat, se fierb fileurile de cod intr-o cratita cu apa, putina sare si cateva felii de lamaie.
- Cand pestele este fiert, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se desface fasii. Peste fasiile de peste se pune branza proaspata de vaci si se omogenizeaza amestecul.Se adauga castravetele taiat cubulete, castroful fiert si zdrobit cu furculita, ceapa tocata fin si moineza.
- Se amesteca salata, se potriveste gustul de sare si piper, apoi cu o lingurita se umple lamaile si se tin la frigider cel putin 30 de minute inainte de a fi servite.