Salata de orez cu ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Doriti o gustare consistenta, dar in acelasi timp gustoasa si saraca in calorii? Va recomandam aceasta salata de orez cu ton . Timpul de preparare al acestei salate apetisante este de maxim 25 de minute.

Ingrediente

    • 2 conserve ton bucati
    • 300 gr orez
    • 2 rosii
    • 2 ardei grasi
    • 3-4 linguri maioneza
    • patrunjel verde
    • busuioc
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala orezul, apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si putina sare. Dupa ce a fiert, se scurge cu o sita si se clateste sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
  2. Dupa ce orezul este bine scurs de apa se pune intr-un castron, apoi se adauga rosiile taiate cubulete mici, ardeii curatati de seminte si cotor si taiati si ei cubulete. Se aromatizeaza salata cu patrunjel verde si cimbru tocate fin.
  3. Tonul se scurge de ulei si se adauga peste orezul cu legume. Se amesteca usor salata si se potriveste gustul de sare si piper.
  4. La final, se adauga maioneza, nu foarte multa, ci doar cat sa lege ingredientele. Se amesteca salata si se da la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Salate