- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Doriti o gustare consistenta, dar in acelasi timp gustoasa si saraca in calorii? Va recomandam aceasta salata de orez cu ton . Timpul de preparare al acestei salate apetisante este de maxim 25 de minute.
Ingrediente
- 2 conserve ton bucati
- 300 gr orez
- 2 rosii
- 2 ardei grasi
- 3-4 linguri maioneza
- patrunjel verde
- busuioc
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala orezul, apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si putina sare. Dupa ce a fiert, se scurge cu o sita si se clateste sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
- Dupa ce orezul este bine scurs de apa se pune intr-un castron, apoi se adauga rosiile taiate cubulete mici, ardeii curatati de seminte si cotor si taiati si ei cubulete. Se aromatizeaza salata cu patrunjel verde si cimbru tocate fin.
- Tonul se scurge de ulei si se adauga peste orezul cu legume. Se amesteca usor salata si se potriveste gustul de sare si piper.
- La final, se adauga maioneza, nu foarte multa, ci doar cat sa lege ingredientele. Se amesteca salata si se da la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi se poate servi.