Scoici Bon appetit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scoicile Bon appetit trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si foarte aromate.

Ingrediente

    • 1/2 punga scoici
    • 1 conserva sparanghel
    • 1 lamaie
    • marar verde
    • 4 linguri smantana
    • 1 cutie ciuperci
    • 50 gr unt
    • 2 catei usturoi
    • 2 linguri coniac
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 90 minute

  1. Daca scoicile sunt congelate, le decongelezi timp de 2-3 minute, in apa fiarta, apoi le treci printr-un jet de apa rece, le desfaci din cochilii si le asezi pe servetele, pentru a se absorbi apa din ele. Dupa aceea le pui la marinat cateva minute, cu zeama de lamaie, sare si piper.
  2. Daca folosesti scoici proaspete, pe acestea le fierbi mai intai in apa cu sare, pana se desfac.
  3. Intr-o tigaie, topesti putin unt in care adaugi ciupercile taiate si ustu¬roiul tocat, care a fost fiert in prealabil timp de 7 secunde, nu mai mult. Calesti totul impreuna cu ciupercile, dupa care dai amestecul deoparte.
  4. Iintr-o alta tigaie, calesti putin, in untul ramas, sparanghelul fiert in prealabil sau din conserva. Adaugi sare si piper, apoi il iei de pe foc si il asezi pe o farfurie. in tigaia cu ciuperci, adaugi smantana si o pui pe foc cateva minute, apoi presari marar tocat.
  5. Intr-o alta tigaie, calesti scoicile scoase de la marinat, cu putin coniac, sare si piper si le lasi pe foc cateva minute. Peste ciupercile cu smantana, adaugi scoicile, amesteci de cate¬va ori, dupa care le iei de pe foc si le pui alaturi de sparanghel. Presari  cateva fire de marar verde si servesti scoicile cu felii de lamaie alaturi.

Recomandari

Salate