- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scoicile Bon appetit trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si foarte aromate.
Ingrediente
- 1/2 punga scoici
- 1 conserva sparanghel
- 1 lamaie
- marar verde
- 4 linguri smantana
- 1 cutie ciuperci
- 50 gr unt
- 2 catei usturoi
- 2 linguri coniac
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 2 portii
Timp de preparare 90 minute
- Daca scoicile sunt congelate, le decongelezi timp de 2-3 minute, in apa fiarta, apoi le treci printr-un jet de apa rece, le desfaci din cochilii si le asezi pe servetele, pentru a se absorbi apa din ele. Dupa aceea le pui la marinat cateva minute, cu zeama de lamaie, sare si piper.
- Daca folosesti scoici proaspete, pe acestea le fierbi mai intai in apa cu sare, pana se desfac.
- Intr-o tigaie, topesti putin unt in care adaugi ciupercile taiate si ustu¬roiul tocat, care a fost fiert in prealabil timp de 7 secunde, nu mai mult. Calesti totul impreuna cu ciupercile, dupa care dai amestecul deoparte.
- Iintr-o alta tigaie, calesti putin, in untul ramas, sparanghelul fiert in prealabil sau din conserva. Adaugi sare si piper, apoi il iei de pe foc si il asezi pe o farfurie. in tigaia cu ciuperci, adaugi smantana si o pui pe foc cateva minute, apoi presari marar tocat.
- Intr-o alta tigaie, calesti scoicile scoase de la marinat, cu putin coniac, sare si piper si le lasi pe foc cateva minute. Peste ciupercile cu smantana, adaugi scoicile, amesteci de cate¬va ori, dupa care le iei de pe foc si le pui alaturi de sparanghel. Presari cateva fire de marar verde si servesti scoicile cu felii de lamaie alaturi.