- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbia tocata este o salata energizanta si racoritoare, perfecta pentru zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 scrumbie sarata
- 1 ceapa mare
- 2 felii franzela alba
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 50 gr unt
- 2 mere
- frunze de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 2 portii
Timp de preparare 50 minute
- Speli scrumbia, o cureti de piele si de oase si o lasi timp de 2-3 ore in lapte sau apa sa se desareze.
- Tai ceapa marunt si o calesti intr-o lingura de ulei. Inmoi franzela si cureti merele de coaja si de samburi.
- Scrumbia, ceapa, franzela si merele le dai prin masina de tocat si le freci cu untul.
- Asezi pasta pe un platou (daca ai unul sub forma de peste, va arata si mai bine) si ii dai forma unui peste. Presari deasupra oua fierte tari, date prin razatoare sau tocate marunt. Ornezi cu frunze de patrunjel tocate marunt.
- Poti garnisi salata cu felii de rosii, piscatori murati (ardei iuti), mustar sau salata de sfecla rosie, la alegere. Este foarte gustoasa, ideala pentru o masa in familie, neaparat alaturi de un vin bun.