- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de legume este o salata racoritoare si apetisanta pe care o puteti servi atat in zilele de post cat si in zilele in care tineti diferite cure sau regimuri.
Ingrediente
- 2 ardei grasi
- 3 rosii mari
- 4 cartofi fierti
- 2 linguri cu stafide
- 3 linguri cu ulei de salata
- 2 cepe
- sare
- piper
- patrunjel verde
- busuioc proaspat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ceapa, se taie in forma de pestisori, se acopera cu sare, se apasa usor si se spala cu apa rece, apoi se scurge si se pune in castron adanc.
- Se pun cartofii taiati cubulete peste ceapa, se adauga ardeii taiati rondele, rosiile taiate felii subtiri si stafidele spalate. Se amesteca de jos in sus folosind o furculita mare.
- Separat se face sos din mustar frecat cu ulei de salata, sare si piper macinat, care se toarna peste legume si se omogenizeaza timp de 1-2 minute.
- Se spala frunze de patrunjel si de busuioc, se toaca impreuna, se imprastie peste salata. Salata se serveste rece, cu paine prajita.