Salata de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de legume este o salata racoritoare si apetisanta pe care o puteti servi atat in zilele de post cat si in zilele in care tineti diferite cure sau regimuri.

Ingrediente

    • 2 ardei grasi
    • 3 rosii mari
    • 4 cartofi fierti
    • 2 linguri cu stafide
    • 3 linguri cu ulei de salata
    • 2 cepe
    • sare
    • piper
    • patrunjel verde
    • busuioc proaspat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata ceapa, se taie in forma de pestisori, se acopera cu sare, se apasa usor si se spala cu apa rece, apoi se scurge si se pune in castron adanc.
  2. Se pun cartofii taiati cubulete peste ceapa, se adauga ardeii taiati rondele, rosiile taiate felii subtiri si stafidele spalate. Se amesteca de jos in sus folosind o furculita mare.
  3. Separat se face sos din mustar frecat cu ulei de salata, sare si piper macinat, care se toarna peste legume si se omogenizeaza timp de 1-2 minute.
  4. Se spala frunze de patrunjel si de busuioc, se toaca impreuna, se imprastie peste salata. Salata se serveste rece, cu paine prajita.

Recomandari

Salate