- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de orez basmati si salbatic este un fel de mancare ideal ca preparat vegetarian şi un conţinut caloric scăzut fiind excelent in diete.Atat orezul basmati(alb) cat si cel salbatic(negru) isi pastreaza aroma specifica orientala.
Ingrediente
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 linguri de arpagic tocat(sau ceapa verde)
- 1 vanata mica
- 250 gr orez basmati amestecat cu orez salbatic
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- ulei de masline
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
-
Se curata legumele(vanata, dovlecelul,ardeii grasi) de coaja, se spala ÅŸi se taie în cuburi mici. Se taie ceapa ÅŸi usturoiul marunt ÅŸi puneÅ£i-le într-o tigaie in care ati pus la incins 4 linguri de ulei de măsline extravirgin. Adaugati legumele si caliti pentru aproximativ 10 minute.Condimentati cu sare si piper, dupa gust, apoi dati la o parte vasul de pe foc.
- Se spala orezul in 2-3 ape, sub jet de apa rece. Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati orezul, amestecand putin pentru a nu se lipi boabele intre ele. Dati focul la mic si lasati sa fiarba timp de 12-15 minute, apoi scurgeti orezul de apa si puneti-l intr-un castron sa se raceasca.
- Cand orezul este racit complet se adauga legumele si se stropeste cu ulei de masline. Se amesteca usor salata iar cand o serviti asezonati cu arpagic tocat marunt.