- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O salata foarte buna, o bomba adevarata de vitamine, foarte utile dupa perioada de iarna. Salata de primavara este buna si pentru cei care tin postul(folositi branza tofu, sau fara ea), combinata cu orice garnitura preferata.
Ingrediente
- 1 salata verde
- 3 felii de paine mai veche
- 3 rosii
- cascaval sau mozzarella
- 1 lamaie
- ulei de masline
- masline fara samburi
- 3 frunze busuioc
- sare
Instructiuni de preparare
- Taiem feliile de paine in cubulete mici si le prajim in foarte putin ulei, intre timp spalam si taiem grosolan salata. Rosiile le taiem in feliute subtiri iar cascavalul il taiem si pe el in cubulete.
- Facem un sos din sucul unei jumatati de lamaie mare si ulei de masline.
- Amestecam bine sucul de lamaie, uleiul si sarea si lasam cam 10 minute sa isi amestece aromele.
- Amestecam salata cu rosiile, cascavalul, maslinele, busuiocul si cubuletele de paine prajita si adaugam sosul. Amestecam din nou si servim imediat,