Cartofi cu scrumbie si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu scrumbie si ceapa este o salata delicioasa si satioasa pe care o puteti servi rece, a doua zi, pentru a surprinde din plin toate aromele.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 2 cepe de apa
    • 1 scrumbie mare
    • 10 masline fara samburi
    • 2 linguri cu mustar
    • 3 linguri cu ulei
    • 3 linguri cu otet de mere
    • 2 andive
    • sare
    • marar tocat
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli cartofii cu un burete aspru, ii fierbi in apa cu sare 30 de minute.
  2. Intre timp,  pregatesti sosul: mustarul il amesteci incet, folosind o lingura de lemn, cu uleiul pus incet si cu otetul, adaugi sare si piper macinat. Omogenizezi si lasi deoparte.
  3. Cureti ceapa, o tai pestisori, acoperi cu sare, presezi usor. Speli cu apa rece, scurgi, asezi in castron cu: felii de scrumbie (fara oase si pielite), masline fara samburi si felii subtiri de cartofi peste care ai pus sare si ai stropit cu ulei. Speli andivele, le cureti de frunzele vestede, le tai rondele si amesteci in castron, apoi rastorni sosul. Omogenizezi, rastorni amestecul in salatiera, presari cu marar tocat si lasi 1 ora la rece.
  4. Salata se serveste cu crutoane in zilele cu dezlegare la peste, alaturi de un pahar cu vin alb.

Recomandari

Salate