- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de telina cu maioneza este foarte gustoasa si aromat, fiind o salata delicioasa atat ca aperitiv cat si ca fel principal.
Ingrediente
- 1 piept de pui fiert
- 2 teline mijlocii
- 1 mar
- 1/2 lamaie
- 2 gogosari murati
- sare
- 1 galbenus fiert
- 200 ml ulei
- 1 lingura cu mustar
- 2 tije de patrunjel
- 2-3 linguri cu iaurt sau smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparara 1 ora
- Spalati si curatati telinele si marul, apoi treceti pe razatoarea mare o telina, stropiti cu zeama de lamaie, combinati cu telina ramasa. Amestecati intr-un castron adanc telina si marul si turnati peste amestec jumatate din maioneza.
- Faceti maioneza din: galbenusul fiert trecut pe razatoarea mica, amestecat cu mustar si frecat cu ulei pus cate putin. Lucrati cu lingura de lemn miscand-o numai intr-un singur sens. Sarati putin si subtiati cu iaurt sau smantana.
- Taiati pieptul de pui cuburi mici, amestecati cu telina si cu gogosarii taiati subtiri. Adaugati restul de maioneza. Omogenizati, neteziti cu lama cutitului amestecul, decorati cu tije de patrunjel spalate si uscate in servetel si lasati salata la rece.
- Serviti salata ca aperitiv sau ca un fel de mancare langa paine neagra si vin alb.