Salata de telina fiarta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de telina fiarta este reteta de succes pentru o salata de post delicioasa si foarte aromata.

Ingrediente

    • 1 telina mare sau 2 teline mijlocii
    • 2 linguri cu ulei de masline
    • 2 linguri cu otet
    • 10-14 masline fara samburi
    • 6-8 tije de marar sau 1 lingurita cu busuioc uscat si faramitat
    • 1 lingura cu boabe de mustar macinate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 40 minute

  1. Spalati telina folosind o perie moale pentru a inlatura resturile de pamant si puneti sa fiarba in apa calda cat s-o acopere. Fierbeti telina la foc potrivit 20  de minute,  apoi raciti-o si curatati-o de coaja.
  2. Taiati telina betisoare, puneti-le apoi intr-un  castron adanc impreuna cu maslinele fara samburi.
  3. Condimentati cu sare, busuioc tocat, ulei de masline, boabe de mustar macinate si otet de vin sau
    de mere. Amestecati - folosind doua furculite - de jos in sus, decorati cu marar tocat, serviti imediat langa felii de paine prajita.

Recomandari

Salate