- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de telina fiarta este reteta de succes pentru o salata de post delicioasa si foarte aromata.
Ingrediente
- 1 telina mare sau 2 teline mijlocii
- 2 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu otet
- 10-14 masline fara samburi
- 6-8 tije de marar sau 1 lingurita cu busuioc uscat si faramitat
- 1 lingura cu boabe de mustar macinate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati telina folosind o perie moale pentru a inlatura resturile de pamant si puneti sa fiarba in apa calda cat s-o acopere. Fierbeti telina la foc potrivit 20 de minute, apoi raciti-o si curatati-o de coaja.
- Taiati telina betisoare, puneti-le apoi intr-un castron adanc impreuna cu maslinele fara samburi.
- Condimentati cu sare, busuioc tocat, ulei de masline, boabe de mustar macinate si otet de vin sau
de mere. Amestecati - folosind doua furculite - de jos in sus, decorati cu marar tocat, serviti imediat langa felii de paine prajita.