Salata de varza alba si varza rosie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de varza alba si varza rosie este salata preferata de multe persoane pentru aroma si combinatia de culoare.

Ingrediente

    • 1 varza rosie de 1 kg
    • 1/4 varza alba
    • 1 ardei rosu tocat (gogosar sau capia)
    • 1 tulpina cu frunze de telina
    • 2 cepe mijlocii
    • 1 morcov mare
    • sare
    • sos de usturoi cu verdeturi
    • 2 linguri cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 20 minute

  1. Curatati varza rosie de frunzele vestede, spalati, taiati sferturi, apoi tocati fasii subtiri de 0,5 cm, pe care apoi punet-le intr-un castron.
  2. Spalati si tocati varza alba, si  puneti-o peste varza rosie.
  3. Presarati amestecul cu sare, framantati cu mana 1-2 minute pana cand leguma lasa suc. Spalati cu apa rece si lasati la scurs in sita de plastic.
  4. Curatati morcovul, telina, ceapa si ardeiul rosu, tocati marunt ardeiul, ceapa si tulpina cu frunze de telina. Dati morcovul pe razatoare si puneti-le intr-un  castron adanc.
  5. Amestecati varza cu restul de legume, potriviti de sare, stropiti cu sos de usturoi cu verdeturi (sos de usturoi: 1 ou, 1 lingura cu mustar, 6 linguri cu ulei de masline, 1 lingura cu otet, 1 lingura cu ceapa verde tocata, 2-3 catei de usturoi,2 linguri cu suc de lamaie, busuioc, 2-4 tije de patrunjel).
  6. Faceti un sos de maioneza din galbenus, mustar si ulei, condimentati cu otet si zeama de lamaie. Amestecati cu ceapa si usturoi tocate, busuioc si patrunjel tocate fin.

Recomandari

Salate