- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata din pasta de heringi este o salata delicioasa si apetisanta pe care merita sa o incercati.
Ingrediente
- 2 heringi desarati
- 1 ceapa
- 150 ml ulei
- 1/2 lamaie
- masline
- 1 felie de paine
- sare
Instructiuni de preparare
- Heringii se desareaza, se curata de oase, se dau prin masina de tocat si se pun intr-un castron adanc.
- Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie si se amesteca usor, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, frecata cu sare si spalata in apa rece.
- Peste amestec se pune o felie de paine inmuiata in apa rece, dupa care se omogenizeaza cu o lingura de lemn. Uleiul se adauga treptat si se amesteca intr-un singur sens. Cand amestecul arata ca o pasta omogena, se pune pe un platou, se garniseste cu jumatati de masline si se lasa la rece 1 ora inainte de a se servi.