- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata clasica de macaroane este o salata aperitiv, dar pe care o puteti servi cu succes si la masa de pranz!
Ingrediente
- 500 gr paste
- 200 gr maioneza
- 50 ml otet alb distilat
- 140 gr zahar tos alb
- 3 linguri mustar
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 tulpini de telina, tocate
- 1 ardei gras verde, tocat
- 1 morcov ras
- 2 linguri ardei iute tocat
Instructiuni de preparare
- Puneti pe foc o oala mare cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca adaugati pastele si lasati-le sa fiarba confomr indicatiilor de pe ambalaj, cam 8-9 minute, apoi scurgeti-le de apa si clatiti-le putin sub jet de apa rece.
- Separat, amestecati intr-un castron maioneza, otetul, zaharul, mustarul, sarea si piperul macinat. Omogenizati bine, apoi adaugati ceapa, tulpinile de telina, ardeiul gras, morcovul ras, ardeiul iute si pastele scurse bine. Amestecati bine salata, apoi bagati-o la frigider pentru cel putin 4 ore, inainte de a o servi, de preferat pana a doua zi.