- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata mexicana cu fasole este o salata foarte gustoasa si plina de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 1 conserva boabe de fasole neagra
- 1 conserva boabe de fasole alba
- 1 conserva boabe de fasole pestrita
- 1 ardei gras verde, tocat
- 1 ardei gras rosu, tocat
- 300 gr boabe de porumb dulce congelat
- 1 ceapa rosie tocata
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml otet din vin rosu
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite zahar tos
- 1 lingurita sare
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 3 linguri coriandru verde tocat
- 1/2 lingurita chimen maicnat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita sos de ardei iute
- 1/2 lingurita praf de chilli
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare puneti cele 3 conserve de porumb scurse bine de lichid, apoi adaugati ardeiul gras, porumbul congelat si ceapa rosie tocata marunt.
- Intr-un castron mai mic, amestecati uleiul de masline, otetul, zeama de lamaie, zaahrul, sarea, usturoiul, coriandrul, chimenul si piperul negru macinat. Ametsecati bine de tot ca sa se omogenizeze si, adaugati dupa gust sos de ardei iute si praf de chilli.
- Turnati sosul peste legume si omogenizati bine, apoi bagati castronul la frigider pentru 4-5 ore, de preferat pana a doua zi.