- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata fierbinte de cartofi este un preparat nu doar aromat si gustos dar si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 9 cartofi
- 6 felii de bacon
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 2 linguri faina alba
- 2 linguri zahar tos alb
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurite seminte de telina
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 150 ml apa
- 60 ml otet alb distilat
Instructiuni de preparare
- Puneti la fiert o oala cu apa si sare si, cand incepe sa clocoteasca adaugati cartofii. Lasati sa fiarba pana cand cartofii se inmoaie, dar totusi raman fermi, inmedie 30 de minute, apoi scurgeti-i de apa si lasati-i sa se raceasca.
- Puneti baconul intr-o tigaie adanca si puenti pe focul mare pana cabd se rumeneste. Luatu tigaia de pe foc si puneti feliile de bacon pe un servet absorbant ca sa se scurga surplusul de ulei.
- In uleiul ramas de la bacon caliti putin ceapa pana cand incepe sa isi schimbe culoarea.
- Intr-un castron mic, amestecati faina cu zaharul, sarea, semintele de telina si piperul macinat. Puneti amestecul obtinut peste ceapa din tigaie si puneti iarasi pe foc, pana incepe sa fiarba, apoi dati deoparte si adaugati apa si otetul, omogenizand bine compozitia, si puneti iarasi pe foc, amestecand constant. Lasati sa fiarba max 1 minut, apoi adaugati cartofii si baconul, amestecand pana se omogenizeaza.
- Serviti salata calda, ca aperitiv sau ca fel principal.