- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata greceasca cu paste este perfecta in zilele calde de vara, mai ales daca o preparati cu o zi inainte.
Ingrediente
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml otet din vin rosu
- 2 lingurite praf de usturoi
- 2 lingurite busuioc uscat
- 2 lingurite oregano uscat
- 3/4 lingurita piper negru macinat
- 3/4 lingurita zahar tos alb
- 400 gr paste scurte fierte
- 8 ciuperci proaspete taiate felii
- 15 rosii cherry, taiate jumatati
- 1 ardei gras rosu taiat felii
- 150 gr branza feta maruntita
- 4 fire de ceapa verde tocate marunt
- 120 gr masline negre
- 2 carnati peperoni, taiati felii subtiri
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare amestecati uleiul de masline, otetul, praful de usturoi, busuiocul, oregano, piperul si zaharul. Omogenizati bine amestecul peste care adaugati pastele fierte, ciupercile, ardeiul gras, ceapa verde, maslinele, carnatii si branza maruntita.
- Agitati castronul ca sa se omogenizeze, apoi acoperiti cu un capac si bagati la frigider pentru cateva ore, de preferat pana a doua zi.