- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata picanta de ansoa este o salata sanatoasa, plina de vitamine si care poate fi consumata in orice moment al zilei indiferent de anotimp.
Ingrediente
- 500 gr ansoa proaspete
- 6 linguri otet de mere
- 2 lamai
- 100 ml pahar ulei de masline
- 3 ardei uscati picanti
- 1 ceapa rosie
- piper
- sare
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- aiem capul pestilor, ii despicam pe burta, inlaturam coloana si intestinele si ii deschidem in doua in forma de carte. Spalam bine pestii dupa care ii tamponam cu hartie absorbanta.
- Separat pregatim marinata, amestecand otetul cu sucul lamailor, ardeii uscati tocati, uleiul, sare, piper si patrunjel tocat.
- Curatam ceapa si o taiem in inele subtiri. Intr-un vas incapator din ceramica, plastic sau yena, punem cateva linguri de marinata si cateva ineluse de ceapa.
- Asezam circular pestii alternand fiecare strat de ansoa cu marinata si ineluse de ceapa.
- Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la marinat pentru 12-14 ore.
- Scurgem pestele si il servim cu felii de paine proaspata sau prajita si putin ardei iute presarat pe deasupra.