- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Omleta taraneasca cu cascaval este pranzul perfect cand nu aveti prea mult timp si nici nu aveti chef de clasica omleta.Este un preparat complet si complex datorita ingredientelor de culori diferite care nu fac decat sa ofere un deliciu vizual.
Ingrediente
- 8 oua
- 150 gr cascaval
- 250 gr bacon afumat
- 1 ardei kapia
- 2 salate medii
- 1 legatura marar
- ulei pentru prajit
- sare si piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Salata verde se curata frunza cu frunza, se spala sub jet de apa rece apoi se lasa pe un servet la scurs. Daupa cateva minute se rup frunzele cu salata si se pun intr-un bol.
- Ouale se bat cu putina sare si putin piper, se adauga ardeiul kapia taiat cubulete,mararul tocat fin si jumatate din cantitatea de cascaval ras.Se pune o tigaie cu ulei la incins, dupa care din amestecul de oua se prepara o omleta, care dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se lasa sa se raceasca intr-o farfurie. Cand omleta este rece se taie fasii de marime potrivita, care se pun peste salata verde, in bol.
- Baconul se taie franjuri si se pun in bol peste omleta si salata verde, iar deasupra se adauga restul de cascaval ras.