- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul alb are multe retete tocmai din cauza ca unora li se intampla sa se inchida la culoare, fara sa stie motivul.Urmand pasii intocmai ca reteta nu vi se va intampla nicioadata asa ceva!
Ingrediente
- 40 gr ulei/unt/untura
- 30 gr faina
- 500 ml supa de carne
- sare
- piper alb macinat
Instructiuni de preparare
- Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se aduaga faina, amestecand repede, apoi se ia de pe foc, se adauga supa de carne rece, amestecand repede cu o lingura de lemn.
- Se adauga putina sare,piper macinat, apoi se pune iar pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute. In acest fel sosul ramane alb si nu se inchide la culoare.
- Daca sosul se foloseste la peste cu carne alba, atunci supa de carne se inlocuieste cu zeama in care a fiert pestele.