- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de macris etse un sos foarte sanatos si plin de vitamine, cu care puteti aromatiza fripturile de miel sau vita.
Ingrediente
- 900 gr macris
- 100 gr faina
- 100 gr unt
- 200 gr smantana
- 1 lamaie
- 3 linguri zahar
- 1 lingura sare
Instructiuni de preparare
- Macrisul de curata, se spala, se opareste, se scurge de apa, iar cand se receste se taie marunt.
- Faina dizolvata in 150 ml apa se adauga in untul topit si se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga smantana, macrisul, zahar, sare si se fierb impreuna 20 de minute. La sfarsitul fierberii se adauga sucul de la lamaie.
- Sosul de macris se serveste cald la fripturile de miel, pasare sau vita.