- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul moldovenesc cu ciuperci este un sos care poate fi servit atat alaturi de carne de pui cat si cu paste. Pentru un plus de aroma se poate adauga busuioc proaspat sau oregano.
Ingrediente
- 1 lingura faina
- 100 ml vin alb
- 2 cepe
- 100 gr sunca presata
- 150 gr ciuperci
- 200 ml suc de rosii
- 50 gr unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa si se taie feliute subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o cratita se pune untul, iar cand acesta s-a incalzit se adauga ceapa si ciupercile, si se lasa la foc mic sa se inmoaie bine. Se adauga sunca presata taiata cubulete si se lasa pe foc sa se rumeneasca totul.
- Se adauga vinul, sosul de rosii, faina, sare si piper si se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi se poate servi, atat cald cat si rece.