Sos de mere-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de mere este un sos dulce, gustos si aromat, pe acre il puteti servi chiar si rece, la fripturi calde.

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 100 gr unt
    • 100 gr faina
    • 150 gr smantana
    • 50 gr zahar
    • 1 lamaie 
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Merele se spala, se curata de  coaja si seminte, se taie  felii subtiri si se tin in apa minerala rece cu sucul de la jumatate de lamaie.
  2. Faina dizolvata in 100 ml de apa se amesteca cu untul topit, se adauga smantana, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. 
  3. In sosul obtinut, se introduc feliile de mere, sare si se fierb 20 de minute, la foc moderat. Cand sosul este fiert, se adauga resul de suc de lamaie
  4. Sosul de mere se serveste cald la rasolul de vita sau pasare.

Recomandari

Sosuri