- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de mere este un sos dulce, gustos si aromat, pe acre il puteti servi chiar si rece, la fripturi calde.
Ingrediente
- 1 kg mere
- 100 gr unt
- 100 gr faina
- 150 gr smantana
- 50 gr zahar
- 1 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Merele se spala, se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri si se tin in apa minerala rece cu sucul de la jumatate de lamaie.
- Faina dizolvata in 100 ml de apa se amesteca cu untul topit, se adauga smantana, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
- In sosul obtinut, se introduc feliile de mere, sare si se fierb 20 de minute, la foc moderat. Cand sosul este fiert, se adauga resul de suc de lamaie
- Sosul de mere se serveste cald la rasolul de vita sau pasare.