Sos moldovenesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul moldovenesc este un sos delicios de primavara. pentru un plus de prospetime se poate adauga si putina menta proaspata tocata fin.

Ingrediente

    • 100 ml ulei
    • patrunjel verde
    • hatmatuchi
    • 4 lingurite otet
    • tarhon
    • 1 ceapa mica
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca uleiul cu otetul, sare si piper si se freaca bine. Se lasa la rece timp de 20 de minute.
  2. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si ceapa. In momentul in care se serveste se amesteca verdeturile tocate in sosul de ulei; in caz contrar verdeturile si ceapa se inmoaie prea tare si nu mai este nici gustos, nici estetic, nici apetisant.

Recomandari

Sosuri