Sos brun

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul brun original este sosul fundamental in bucatiria franceza. Era preparat din bulion (zeama de carne) de vita, ingrosat cu rantas brun, iar un bucatar consuma cam doua zile.

Ingrediente

    • 2 linguri faina
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 1 lingura de unt
    • 500 ml supa de carne sau  apa
    • 2 linguri de branza rasa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana cand sosul isi schimba culoarea si devine castaniu. Se adauga branza rasa, pasta de tomate, sare, iar la final se adauga untul si se amesteca bine pe foc.
  2. Sosul brun este ideal la preparatele pe baza de legume.

Recomandari

Sosuri