- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul ragu pentru paste fainoase este perfect in zilele cand doriti sa serviti paste cu o aroma speciala.
Ingrediente
- 200 gr slanina cruda sau sarata
- 50 gr unt
- 1 ceapa mare
- 200 gr carne de porc
- 300 gr carne de vitel
- 200 ml supa de zarzavat sau apa calda
- salvie sau busuioc
- sare
- piper boabe
- scortisoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare1 1/2 ora
- Spalati carnea, taiati-o cuburi mici, dupa ce ati adaugat ceapa tocata si slanina, puneti in cratita cu unt si caliti amestecul 10-15 minute.
- Acoperiti cu supa de zarzavat, fierbeti pe foc mic, cu vasul acoperit timp de 1 ora. Tot acum sarati si piperati amestecul.
- Condimentati sosul, atunci cand e gata, cu salvie sau busuioc tocat marunt si praf de scortisoara.
- Amestecati si lasati sa mai fiarba 2-3 minute, apoi serviti langa paste fainoase fierte, spalate cu apa rece si bine scurse. Este potrivit vinul alb.