- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul Pesto Genovese trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat si gustos.
Ingrediente
- 3 catei de usturoi
- sare
- 3-4 lingurite muguri de pin
- doua maini de frunze de busuioc
- 1 -2 legaturi patrunjel
- 125 ulei de masline
- 8 lingurite parmezan ras
- 1 - 2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte
Instructiuni de preparare
- Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pana cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei.
- Nu e o problema daca sosul e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brznza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.