Sos Pesto Genovese- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul Pesto Genovese trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 3 catei de usturoi
    • sare
    • 3-4 lingurite muguri de pin
    • doua maini de frunze de busuioc
    • 1 -2 legaturi patrunjel
    • 125 ulei de masline
    • 8 lingurite parmezan ras
    • 1 - 2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte

Instructiuni de preparare

  1.  Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pana cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei.
  2. Nu e o problema daca sosul e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brznza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.

Recomandari

Sosuri