Ciorba de fasole alba cu gogonele murate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole alba cu gogonele murate etse o ciorba moldoveneasca, pe care o consuma in special iarna, dupa sarbatori.

Ingrediente

    • 250 gr fasole
    • 3-4 gogonele murate si 1 cana cu zeama
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 1 pastarnac
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Pregatesti fasolea de seara, o pui la fiert cu 1 pastarnac curatat, taiat in doua pe lung. Fierbi 30 de minute , dupa care adaugi ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, sare si 1 crenguta de cimbru (verde sau uscat).
  2. Fierbi acoperit pana se poate consuma.
  3. Separat toci marunt sau tai feliute subtiri gogonelele, le pui sa fiarba 30 de minute cu apa calda , iar cand s-au inmuiat, amesteci cu zeama de gogonele, rastorni totul peste fasole si mai lasi sa fiarba inca 15 minute.
  4. Stingi focul, servesti ciorba calda cu mamaliguta rece, sau o servesti rece, cu paine si ceapa de apa, sparta in doua.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri