- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole alba cu gogonele murate etse o ciorba moldoveneasca, pe care o consuma in special iarna, dupa sarbatori.
Ingrediente
- 250 gr fasole
- 3-4 gogonele murate si 1 cana cu zeama
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Pregatesti fasolea de seara, o pui la fiert cu 1 pastarnac curatat, taiat in doua pe lung. Fierbi 30 de minute , dupa care adaugi ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, sare si 1 crenguta de cimbru (verde sau uscat).
- Fierbi acoperit pana se poate consuma.
- Separat toci marunt sau tai feliute subtiri gogonelele, le pui sa fiarba 30 de minute cu apa calda , iar cand s-au inmuiat, amesteci cu zeama de gogonele, rastorni totul peste fasole si mai lasi sa fiarba inca 15 minute.
- Stingi focul, servesti ciorba calda cu mamaliguta rece, sau o servesti rece, cu paine si ceapa de apa, sparta in doua.