- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de cartofi este o supa economica, delicioasa, aromata si racoritoare in acelasi timp.
Ingrediente
- 4-5 cartofi
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 rosii sau 1 lingura cu bulion
- 4 linguri cu ulei
- sare
- 1 ceapa
- 2 linguri cu orez
- verdeata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti legumele de coaja, le tai fideluta, le calesti in ulei, pe foc mic, cu vasul acoperit. Rosia o pastrezi si o pui in supa odata cu verdeata tocata.
- Dupa zece minute rastorni zarzavatul in 2 litri de apa calda, adaugi cartofii taiati cubulete, fierbi 20 minute pe foc potrivit. Adaugi sare, orezul ales si spalat, mai lasi cateva minute si adaugi rosia si patrunjelul tocate fin.
- Acoperi oala si lasi supa sa mai dea 2-3 clocote, apoi stingi focul. Lasi sa se racesca putin, cu vasul acoperit.
- Servesti Supa de cartofi cu crutoane de paine prajita.