Bors calugaresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul calugaresc este un bors economic si rapid, care contine multe vitamine datorita legumelor care se folosesc.

Ingrediente

    • 2 sfecle rosii mijlocii
    • 4-5 fire de ceapa verde
    • 4-5 fire de usturoi
    • 10-15 fire de loboda verde sau rosie
    • 4 frunze de sfecla
    • 3 linguri cu orez
    • sare
    • leustean verde
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 litru de bors

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti sfeclele de coaja, le tai bastonase de 2-3 cm si le pui sa fiarba cu apa calda cat sa le acopere. Fierbi acoperit, la foc mic, iar intre timp cureti verdeturile, le speli, le tai fasii, le pui in oala cu sfecla, adaugand 1 cana de apa calda.
  2. Fierbi 10 minute orezul in apa, scurgi, rastorni in supa cand pui si borsul fiert separat. Dai fata mancarii cu ulei, facultativ condimentezi cu leustean verde tocat fin.
  3. Servesti borsul cald, cu ceapa verde alaturi si paine proaspata sau mamaliga rece.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri