Supa crema de cartofi dulci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de cartofi dulci este o supa foarte satioasa, gustoasa si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 2 cartofi dulci mari (900 gr)
    • 1 praz
    • 1 1/2 linguri unt
    • 1/2 lingurita piper macinat
    • 1 bagheta
    • 2 catei de usturoi
    • 60 ml smantana grasa
    • 1 lingurita sare
    • ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Topeste untul intr-o tigaie, adauga prazul taiat in rondele si caleste-l 5 minute, apoi adauga usturoiul si lasa-l si pe el 2 minute la calit.
  2. Pune cartofii taiati in cubulete in tigaie, adauga 700 ml de apa, sare si piper, apoi amesteca si lasa pe foc mare pana incepe sa fiarba.
  3. Redu flacara si lasa-i 10-15 minute, pana se inmoaie, apoi da-i deoparte, iar dupa 10-15 minute, zdrobeste-i cu mixerul pana se obtine o pasta fina, omogena.
  4. Intre timp, feliaza bagheta, stropeste-o cu ulei de masline si bag-o in cuptorul incins pana ce capata o culoare aurie, apetisanta.
  5. Incorporeaza smantana in supa-crema, daca este prea groasa, adauga 200-300 ml de apa clocotita. Potriveste gustul de sare si piper si serveste-o cu felii crocante de bagheta.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri