- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de cartofi dulci este o supa foarte satioasa, gustoasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 2 cartofi dulci mari (900 gr)
- 1 praz
- 1 1/2 linguri unt
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 bagheta
- 2 catei de usturoi
- 60 ml smantana grasa
- 1 lingurita sare
- ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Topeste untul intr-o tigaie, adauga prazul taiat in rondele si caleste-l 5 minute, apoi adauga usturoiul si lasa-l si pe el 2 minute la calit.
- Pune cartofii taiati in cubulete in tigaie, adauga 700 ml de apa, sare si piper, apoi amesteca si lasa pe foc mare pana incepe sa fiarba.
- Redu flacara si lasa-i 10-15 minute, pana se inmoaie, apoi da-i deoparte, iar dupa 10-15 minute, zdrobeste-i cu mixerul pana se obtine o pasta fina, omogena.
- Intre timp, feliaza bagheta, stropeste-o cu ulei de masline si bag-o in cuptorul incins pana ce capata o culoare aurie, apetisanta.
- Incorporeaza smantana in supa-crema, daca este prea groasa, adauga 200-300 ml de apa clocotita. Potriveste gustul de sare si piper si serveste-o cu felii crocante de bagheta.