- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de peste este un preparat care ne face sa descoperim adevaratul gust al pestelui. Borsul de peste poate fi preparat chiar si din 3-4 feluri de peste pentru o aroma mai intensa.
Ingrediente
- 1,5 kg crap
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 500 ml bors de putina
- unt
- 3 cartofi
- 2 rosii
- 2 cepe
- leustean
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata pestele si spala-l sub jet de apa rece, apoi portioneaza-l in bucati potrivite si pudreaza-le cu sare.
- Curata cepele si toaca-le marunt. Curata morcovii si taie-i in rondele, iar cartofii in cuburi, impreuna cu ardeiul.
- Soteaza legumele intr-o oala cu unt topit, apoi toarna deasupra 2 litri de apa. Adauga bucatile de peste, rosiile feliate si adauga sare, dupa gust. Acopera oala cu capac si lasa sa fiarba 30-40 de minute.
- Intre timp, fierbe borsul separat, iar cand a dat in clocot adauga leusteanul tocat. Daca pestele a fiert, toarna borsul si lasa-le sa dea impreuna intr-un clocot. Stinge focul si lasa acoperit 15 minute, apoi poti servi alaturi de o mamaliga aburinda.